. . .
Boek nu
<h3>Ontspannen en genieten in de prachtige</h3> Omgeving

Ontspannen en genieten in de prachtige

Omgeving

Goeree-Overflakkee, wat nu een eiland is, bestond vroeger uit diverse kleine eilanden. Deze eilanden werden stukje voor stukje door de mens en natuur op het water veroverd. Zo ontstonden de contouren van het eiland die je nog steeds terug vindt in de vormen en hoeveelheid van de natuurgebieden en polders. Recreëren op Goeree-Overflakkee is ontspannen en genieten in een groene en natuurlijke omgeving op slechts een steenworp afstand van Rotterdam, Breda en Antwerpen.

Zwembad Zuiderdiep

Neem jij graag een duik, trek je graag baantjes of zijn jouw kinderen echte waterratten? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het subtropisch zwemcomplex Zuiderdiep in Stellendam. Een mooi alternatief bij zowel regenachtig als zonnig weer. Het zwembad beschikt over een ruim opgezet buitenbad, diverse binnenbaden, glijbanen, een peuterbad en een stroomversnelling.

Zeehondenopvang A Seal

Bij A Seal in Stellendam kun je echte zeehonden van heel dichtbij bekijken. Je kunt hier zien hoe de gewonde zeehonden worden opgevangen, verzorgd en vervolgens weer vrijgelaten. Het opvangcentrum is dagelijks geopend, kijk op de website www.aseal.nl voor de actuele openingstijden.

Stellendam

Stellendam is een vissersdorp en heeft nog een echte visafslag. Hier kun je vers gevangen vis kopen of nuttigen. Verder vindt je in Stellendam ook nog een molen, de oude haven en natuurgebied Het Stellebos en Scheelhoek (434ha).

Natuur

Ga jij graag de natuur in? Dan kun je in onze omgeving je hart ophalen. Geniet van een verfrissende strandwandeling langs het Noordzeestrand of breng een bezoek aan één van de natuurgebieden in de omgeving. Ben je een echte wandelaar of fietser, dan is Goeree-Overflakkee bij uitstek the place to be! Wist je dat dit één van de locaties is met de meeste zonuren van Nederland. De schone zeelucht bezorgt je weer nieuwe energie.


Lees meer

DUS-Events – Ontdek- en Beleefroutes

Ontdek de Deltawerkenroute is een geweldig uitje voor de individu maar ook voor het gehele gezin. 3 Prachtige routes langs de 13 robuuste Deltawerken. Doorkruis het landschap van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant in 3 dagen. Laat je inspireren en informeren over de Watersnoodramp van 1953 en de daaruit voortgekomen Deltawerken. Bezoek tijdens de routes diverse musea, informatiecentra en horecagelegenheden voor een kop koffie of een lekkere lunch.

Routeboek DUS-Events Haringvlietsluizen Oosterscheldekering

DUS-Events – Feel the Nature LAND ROVER EXPERIENCE

Een geweldige tocht langs prachtige natuurgebieden op Goeree-Overflakkee. Ontdek en beleef de veelzijdigheid van de natuur. Spot de diversiteit aan vogels, reeën, zeehonden, heckrunderen enz. Onderweg is er nog voldoende tijd om op unieke plekken uit te stappen en met de verrekijker wild te spotten en te genieten van een meegenomen hapje en drankje uit in de picknickmand.

Faunapark Flakkee

Wat ooit begon als vogelpark is uitgegroeid tot dierenpark. Faunapark Flakkee is een fantastisch dagje uit op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. In het natuurrijke park zijn veel dieren te zien. Tientallen verschillende soorten vogels, alpaca's, bevers, herten, kangoeroes, eekhoorns, de moeraskat en nog veel meer. Het park is maar liefst 25.000 vierkante meter groot. Naast het bewonderen van de dieren kun je in het park mooi wandelen, midgetgolfen of spelen in de speeltuin.

Faunapark Flakkee
© 2024 Landschapscamping De Vlugtheuvel | Ontwerp & Realisatie: NDRK & Peacock websites