. . .
Boek nu
 Natuur

Natuur

Ga jij graag de natuur in? Dan kun je in onze omgeving je hart ophalen. Geniet van een verfrissende strandwandeling langs het Noordzeestrand of breng een bezoek aan één van de natuurgebieden in de omgeving. Ben je een echte wandelaar of fietser, dan is Goeree-Overflakkee bij uitstek the place to be! Wist je dat dit één van de locaties is met de meeste zonuren van Nederland. De schone zeelucht bezorgt je weer nieuwe energie.

De Kwade Hoek

De Kwade Hoek is een natuurgebied (1273 hectare) op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Het werd vroeger 'de kwaaien hoek' genoemd vanwege de verraderlijke stroming. Aan de noordoostkant liggen slikken, schorren en kreken. Wil je graag meer weten over de historie, de flora en fauna en de toekomst van dit schitterende gebied? Ga dan met de boswachter op pad, hij vertelt je er graag over.

De Kop van Goeree

De Kop van Goeree heeft veel natuurschoon te bieden! Je vindt er stranden, duinen, een bos, gorzen, slikken en graslanden. Je kunt er heerlijk uitwaaien en genieten van de rust, genieten van de vogels en planten die je er ziet en natuurlijk de frisse zilte zeelucht opsnuiven.

Scheelhoek

Vogelreservaat De Scheelhoek ligt aan de rand van Stellendam, tussen het Zuiderdiep en het Haringvliet. Het gebied van 343 hectare wordt beheerd door Natuurmonumenten. Het bestaat uit de Plaat van Scheelhoek met kreken, riet- en graslanden en het Scheelhoekbos.

De Blauwe Vlag, milieuonderscheiding voor de stranden van Ouddorp

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding. Die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd.

© 2024 Landschapscamping De Vlugtheuvel | Ontwerp & Realisatie: NDRK & Peacock websites